Спортните дрехи – ярка тенденция за пролет/лято 2014

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Една от най-ярките тенденции в дамската мода за предстоящия сезон пролет / лято са спортните фигури и теми в облеклото, и проникването им на по-високи нива в модата, съобщава Financial Times.

Възникването на тенденцията се обяснява с това, че изчистените линии и луксозните материи предоставят динамизъм, ефектност, лекота и удобство, както и с увеличеното търсене на удобни дрехи.

sportsfashion

От ляво: Gucci, Sacai, Marc от Marc Jacobs, DKNY и Pucci – колекции пролет/лято 2014

С боксови колани от Pucci, баскетболни потници от Tommy Hilfiger, спортни чорапи от Prada и мн. др. едва ли съществува спорт, който не е представен в сезон пролет / лято 2014.

И Gucci, и Pucci са възприели секси и леко диско подход.

В колекцията на Pucci напр. се съдържат микро шорти за бягане, а сред използваните материи са сива парашутна коприна и неопрен за гмуркане. Блузите с качулки се превръщат в мини рокли. Включва още панталони за мото крос и боксови обувки, преобразени с токчета.

Колекцията на Gucci изглежда като за тела, изваяни в спортните зали. Включва прозрачни черни t-shirts и анцузи от тънка черна материя.

DKNY е представил анораци от полупрозрачни пластични материи и неопрен, а Marc на Marc Jacobs копринени бейзболни якета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>