Спортните дрехи – ярка тенденция за пролет/лято 2014

Една от най-ярките тенденции в дамската мода за предстоящия сезон пролет / лято са спортните фигури и теми в облеклото, и проникването им на по-високи нива в модата, съобщава Financial Times.

Възникването на тенденцията се обяснява с това, че изчистените линии и луксозните материи предоставят динамизъм, ефектност, лекота и удобство, както и с увеличеното търсене на удобни дрехи.

sportsfashion

От ляво: Gucci, Sacai, Marc от Marc Jacobs, DKNY и Pucci – колекции пролет/лято 2014

С боксови колани от Pucci, баскетболни потници от Tommy Hilfiger, спортни чорапи от Prada и мн. др. едва ли съществува спорт, който не е представен в сезон пролет / лято 2014.

И Gucci, и Pucci са възприели секси и леко диско подход.

В колекцията на Pucci напр. се съдържат микро шорти за бягане, а сред използваните материи са сива парашутна коприна и неопрен за гмуркане. Блузите с качулки се превръщат в мини рокли. Включва още панталони за мото крос и боксови обувки, преобразени с токчета.

Колекцията на Gucci изглежда като за тела, изваяни в спортните зали. Включва прозрачни черни t-shirts и анцузи от тънка черна материя.

DKNY е представил анораци от полупрозрачни пластични материи и неопрен, а Marc на Marc Jacobs копринени бейзболни якета.

1/5 от англичанките махат етикетите на дрехите си за да скрият размера

Cloth Measuring

Една от всеки пет жени в Обединеното кралство премахва етикетите от дрехите си, за да скрие размера им, като 70% от тези 1/5 правят това, защото се срамуват от формите на тялото си.

Повече от половината от жените на Острова биха желали да намалят размера на дрехите си поне с два номера.

Само 27% са удовлетворени от формите на телата си.

Нежният пол в Обединеното кралство е обезпокоен от теглото си, въпреки че средният размер за дамски дрехи в страната е 16.

Данните са установени в резултат на проучване, проведено по поръчка на производителя на козметика Dove.

Резултатите от проучването са обявени на 15 февруари по време на специално събитие, част от инициативата Plus Size Fashion Weekend на Седмицата на модата в Лондон, целяща да насърчи дамите да живеят в синхрон с формите на телата им.

Програмата Dove Self-Esteem Project е създадена за да помогне на жените да имат по-добро самочувствие по отношение на външния им вид.

17/02/14 Spring Summer trends

Есенно-зимни модни тенденции от Седмицата на модата в Лондон

По време на провелата се наскоро Седмица на модата в Лондон бяха представени колекциите есен / зима 2014 на водещите световни производители на облекла. Сред откроилите се модни тенденции са следните:

Розовият цвят

Облеклата в розов цвят не винаги са равнозначни на Барби изглед. По време на Седмицата на модата в Лондон са представени дамски дрехи в множество нюанси на розовото и от различни материи – напр. кайсия и сьомга, и от варена вълна с перлови украшения, сатен, тъмносиви/сивокафяви кожи и органза – добавящи повече женствена елегантност към външния вид.

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trendsНазад към природата

Тази тенденция се проявява изцяло в материите – агнешка вълна, кожи и сатен в черен, жълто-кафяв, какй и кремав цвят.

Елементи от природата са добавени към палта и мотористки якета чрез кожените якй.

Градацията на тоновете също е средство, чрез което дизайнерите, представили облекла в Седмица на модата в Лондон, са добавили истинските нюанси на природата към дрехите.

Представените украшения са семпли и се състоят в бродерии и пера.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trendsГеометрични фигури

в контрастиращи, почти неонови цветове е друга от открояващите се тенденции в Седмицата на модата в Лондон. Материите също са с решаващо значение. Тенденцията е съчетана с връщане към 70-те г. с плетени рокли, плетени на 1 кука панталони и плисета с щампи от дадената епоха. Очертават се широки раета и блокови щампи, които привличат погледа, както и цветни чорапи, придаващи лек кич.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trendsВикторианската епоха

Облеклото, повлияно от викторианската епоха, се проявява силно в най-новите колекции на Алекзандър МакКуийн и обхваща всички видове дрехи и техни елементи. Най-характерни са подплънките за рамене, подчертаните тънки талии, туникоподобните блузи и коприната.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends

Кейт Мидълтън

Аксесоарите на Кейт Мидълтън, които трябва да имате

Кейт Мидълтън отдавна се превърна в символ на модата. Затова и нейните почитателки се увеличават не случайно с всеки изминал ден. Ето как Кейт допълва с аксесорари външният си вид да изглежда безупречно.

Ще направим бърз преглед към някои от най-емблематичните аксесоари на Кейт, като се започне от обувките, шапките та чак до бижутата.

Кейт Мидълтън обувки

Обувки
Дали тя ще присъства на бляскаво събитие в Холивуд или на луксозно конно надбягване, пазаруване на хранителни стоки, или просто на разходка с новото си кученце Лупо на плажа, Кейт Мидълтън винаги има перфектните обувки за случая. За официални събития, херцогинята предпочита класически тип, най-често от британски дизайнери като LK Bennett и Рупърт Сандерсън. Нейните тъмносиви обувки LK Bennett нашумяха и станаха модерни миналото лято по време на обиколката й в Канада. В обикновени случаи като примерно да отиде до магазина носи удобните обувки – London Sole (британският отговор на Repetto). А когато иска да си отдъхне от кралския живот и да разходи на спокойствие кучето, тя залага на гумените ботуши. Нейният избор за марка е Le Chameau, английски етикет с френско име датира от 1927 година.

Чантите на  Кейт Мидълтън

Дамски чанти
Дукесата притежава само една шепа от чанти – тя е по-скоро демона обувка. Вероятно това е причината, че чантите, които тя избира са вечните класики. Например, нейните две черни чанти Mulberry “Polly”. Друг класически тип чанта, която Кейт обича, са творенията на Тod и по-точно модела ‘D’, кръстен на принцеса Даяна – сладък мода почит към нея. За повечето случаи, херцогинята не се нуждае от нещо по-съществено. Тя често се обръща към класическите малки чантички на  LK Bennett, притежава по една в почти всеки цвят.

Бижутата на Кейт Мидълтън

Бижута
Когато става въпрос за бижута, Кейт определено е “по-малкото е повече” тип. Разбира си гигантски сапфир годежен пръстен краде погледите на всички всеки път, но тя обикновено го съчетава с чифт обеци капка. Отново, тя е лоялна към няколко дизайнера: Kiki McDonough (известен с това, че смесва полу-скъпоценни камъни с най-добрите диаманти) и Links of London. Едни от нейните любими обеци е модела “Bubble Stiletto”. Когато тя е в настроение за ярък цвят, Кейт носи ярки падащи обеци цитрин Kiki McDonough.

Шапките на Кейт Мидълтън

Шапка
Херцогинята винаги работи директно с британските шапкари, за да й създават уникален дизайн.  Тя редовно носи творения от Rose Cory и Rachel Trevor-Morgan. На сватбата на Зара Филипс, Кейт носеше красив бежов цилиндър с преобърнати рози, проектирани от Gina Foster. Нейната забавно и пернат очаровател от Vivien Sheriff бе приет с ентусиазъм и зарадва присъстващите на Epsom Derby. Бъдещата кралица е фен на легендарния Philip Treacy, откакто носеше черният си цилиндър на дипломирането от военната акедемия на принц Уилям през 2006 година. Но може би най-известните от всички тях е Sylvia Fletcher от Lock & Co, едно от най-старите лондонски шапкарски къщи, датиращи от 1676г в Лондон . Със сигурност никой не се изненада след като тя бе е наречена “Hat Person of the Year” (или “Мисис Шапка”) от Асоциацията Шапки.

Както се казва – сваляме й шапка!

Berlin_Fashion_week

Тенденциите от Седмица на модата в Берлин

В Седмица на модата в Берлин се представят дрехите, които ще видим в магазините през предстоящата есен. Основната тенденция за есента на 2014 г. е съчетанието на простота и красота – както в ежедневното, така и в официалното облекло, съобщава Дойче Веле.

1

Тенденциите ще бъдат напълно пуристични, изтънчени и изискани – и винаги шик, според лаоската дизайнерка Хиен Ли (Hien Le). Колекцията й се състои в изчистени линии, създаващи усещане за спокойна елегантност и е без копчета и колани.

2

Колекцията на австрийката Лина Хошек (Lena Hoschek – на снимката горе в средата) е подобна в някои отношения на тази на Хиен Ли, но в други е напълно противоположна. Облеклата й са известни с женствеността и ретро изгледа с акцент в/у извивките, напомнящ за 40-те и 50-те г. Късите й свободни рокли с цветни щампи и ширити са далеч от консерватизма и същевременно са подходящи за носене във всяка възраст.

3

Момчешката риза и черната шапка изглеждат като извадени от собствения гардероб на модела от северозападна Германия Луиза Хартема (на снимката  горе).

4

Моделът Лекси Хел (Lexy Hell), представен на седмица на модата в Берлин е по-известна с постоянните й татуировки. На снимката е представена със спортни мотиви в дреха на дизайнера Марк Стоун (Marc Stone).

5,jpg

Германската модна марка Riani отвежда публиката в Арктика – със светлокремавите оттенъци, допълнени със сребристо и сиво. Аудиторията наподобява моделите на подиума – елитна, но не старомодна, традиционна, но не консервативна и очарователна, но не кичозна.

6

Според младата руска дизайнерка Алена Акхмадулина, много жени в Русия допускат грешката да носят твърде стегнати дрехи, твърде къси поли и твърде дълбоки деколтета. Най-новото й творение е вдъхновено от романтиката в „Кентървилският призрак” на Оскар Уайлд.

7

Колекцията на Кавиер Гошè (Kavier Gauche) също е вдъхновена от приказките. Творенията му в черно и бяло с акцентиращи допълнения в нюанси на оранжевото са съвременни интерпретации на типичните вечерни рокли.

8

„Черни диаманти” е името на колекцията на немската дизайнерка Ребека Рюец. Тя представя копринени дрехи с акценти от вълна, памук, кожа, имитация на кожа и пайети. Облеклата й са привличащи погледа и не са предназначени за ежедневието. Дизайнерката твърди, че облеклата й са за съвременната амазонка. Според нея във всяка жена има амазонка.

9

Моделите, представени по време на седмицата на модата в Берлин, преобладаващо не са изпълнени с многоцветност и пъстрота. Изключение обаче прави германската марка с непроизносимото име Vonschwanenflügelpupke. То е комбинация от имената на дизайнерите – Елеонора фон Шваненфюгел (Eleonore von Schwanenflügel) и Стефани Пюпке (Stephanie Pupke). Очевидно и двете са големи любителки на пъстроцветното облекло.

I love NY

стилът I Love NY винаги на мода

Няма как да не сте забелязали надписа I Love NY на тениски, на чаши, на обувки, на всякакви продукти възможни да се щампират. Не случайно всяка година се печатат милиони  долари и стотици хиляди копия на всякакви разновидности с надпис I Love NY. Питали ли сте се защо? Много просто:

  • 1во защото всеки иска да посети Ню-Йорк
  • 2ро от градът, който никога не спи тръгват модните тенденции
  • 3то защото изглежда наистина модерно, младежко и cool

Най-лесният начин да комбинирате лек небрежен, но в същото време ултрамодерен аутфит е да използвате така добре понатата щампа. Било то на вариант t-shirt I Love NY със сако, или пък t-shirt I Love NY с дънково яке, a защо не t-shirt I Love NY с пола, или пък просто колие I Love NY с нещо… Имате ли този елемент в стайлинга си, може да постигнете външен вид обиращ погледите зад вас. Лесна идея за винаги бързо и стилно обличане. Почти всички известни личности са добягвали до този стил, когато излизат на бърз шопинг, на среща с приятели или просто за чаша кафе.
Последните известни личности, които засякохме последният месец с такъв принт от модните списания са: Майли Сайръс и Ема Уотсън

Ето и малко информация за създаването на бранда:
I ♥ New York

  •  Година на създаване – 1973
  •  Дизайнер – Милтън Глейзър
  •  Шрифт – American Typewriter

 

 I love NY

Интерeсното в случая е, че логото I ♥ NY първоначално, не е имало нищо общо със самият град Ню Йорк.  Дизайнерът Глейзър е създал логото за министерството на търговията, като част от кампания за съвсем обикновен туризъм в щата Ню Йорк. Кампанията е продължила няколко месеца, а дизайнера всъщност не е получил и стотинка. Логото бързо станало  поп-културна икона, като постоянно се копирало, а оригиналният проект на знака бил изпратен да се съхранява в американският музей на изкуствата (MoMA- The Museum of Modern Art). В средата на 2000-та година за град Ню Йорк решили да поръчат ново лого от студио Wolff Olins, но хората се разбунтували и  проекта бил прекратен.

Една рокля, много модели

Една рокля – 50 различни визии

Трансформиращата се рокля в 50 различни модела обиколи светкавично интернет и е тотален хит съобщи в. “Дейли мейл”.

Дизайнерката Надя Тар изобратява модел, който ще удовлетвори всички желания на жените. Идеята е, когато дамите се чудят какво да облекат, просто да си изберат един от 50-те начини да прехвърлиш презрамки от тук от там. По-наблюдателните ще забележат, че модела на роклята много прилича на тази от годежа на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Тайната се крие в дългите и широки презрамки, които правят роклята да изглежда елегантна и едновременна удобна. Голям плюс е и, че роклята е еластична и няма размери, подходяща е за всички дами независимо от това колко слаби или пълни са те. Разбира се предлага се в различни цветове и е на скромната цена то 299 британски лири (около 700 лева). Ако живеете в Лондон имате опция да си наемете роклята за 59/69 британски лири съответно за два или седем дни от магазина на дизайнерката.

За информация само Надя Тар е бивша танцьорка и хореографка, която по-късно се преориентира към модата. Почитателки на роклите й са Сара Джесика Паркър и Наоми Уотс.  (по БТА)

Тук може да видите всичките 50 начина за трансформация. В някои модели има доста сходни визии, но все пак са различни.
Ние ви съветваме, разнообразявайте визията си за добро и бодро настроение

Коне

Цветовете на 2014 – Годината на дървения кон

Бъдете модерни с тоалетите си според китайския хороскоп

Модните диктатори официално обявявят 2014-та да бъде стилна и елегантна, а астролозите обещават да е богата, добра, пълна с неочаквани обрати. Много от нас ще открият в себе си нови неподозирани качества, ще бъдат обзети от амбициозни и устремени идеи. Други ще повярват повече в себе си и ще сбъднат мечтите си.

Не пропускайте да си купите фигурка на кон, която да носите със себе си или да поставите в дома си. Много важно условие е да я насочите към вас. Имайте предвид, че по фъншуй, кон изправен на задните си крака носи повече късмет.

Бъдете много внимателни с избора си на тоалети тази година, тъй като стила към, който трябва да се придържате е семпло облекло, без никакъв привкус на натруфеност. Един елемент свързващ се с коня е напълно достатъчен. Според традициите през новата година трябва да се носят дрехи, в които има зелен, сив, син или кафяв цвят, във всичките им нюанси, както и елементи на дърво и кожа.

Вече се вижда навсякъде бума на конските шарки било то с щампи или рисунки. Може да ги намерите върху всичко – рокли, ризи, поли, бански костюми, шапки и дори пижами. Големите дизайнери отдавна са направили поли и официални вечерни тоалети с рисунки на коне. Задължително се оборудвайте с блуза/риза с красивото животно, подходяща е за различни поводи както и за ежедневно облекло.

Няма нищо изненадващо и в това, че тесните кройки за езда ще навлезнат в дрехите ни тази година. модата в конската езда винаги е изглеждала стилна и едновременно удобна. Саката с декоративни кръпки под лактите и с малко копчета отпред ще ви придадат страхотно излъчване.

При обувките се очертава да се носи предимно велур, а за чантите разбира се – с дълъг косъм от пони. 2014-та според китайския календар е годината на синия или зеления дървен кон. Тя ще започне на 4 февруари 2014 година. Конят се състои от 12 животински знаци и е седмия знак в китайския хороскоп. Китайците от векове харесват конете като символ. Симпатията към фигурата и грациозността на коня има много причини. Според китайският народ конят е животно, което предлага бърз и сигурен транспорт. Той е символ на както пътуване, така и на бързо постигане на успехи. Също така е символ на преследването, надпреварата, свободата, страстта и лидерството.

Хората, родени в годините на това величествено животно, са културни, с добър вкус, талантливи и креативни личности. Чудесни оратори са, говорят пред обществото с желание и имат подкрепата на околните. За жалост, не са достатъчно убедени и уверени в качествата си. Много добри и сърдечни са, но и доста нервни – често се отказват, само защото губят търпение. С тях е весело, грижат се за другите, обичат да правят комплименти и да са популярни.
Известни личности, родени в годината на Синия дървен кон, са Рембранд, Антонио Вивалди, Ленин, Нийл Армстронг, Шопен, Едисон, Ангела Меркел, Исак Нютон, Кевин Костнър, Джон Траволта, Барбра Стрейзънд, Шон Конъри, Дейвид Камерън.

Ние препоръчваме да присъства във вашето облекло поне един елемент на тазгодишният символ, като разбира се не забравяте, че натруфеност не е желателна.

Малки жокери:
За ежедневието: риза с конска шарка и дънки би стояло страхотно не зависимо от фигурата
За официален повод: както казахме вече, модните диктатори се ориентираха бързо и направиха всевъзможни щампи с благородното животно
Аксесорари: Тук е лесно – модерно ще е всичко, което съдържа дърво и кожа
Прическа: разбира се, конска опашка

lock

7 съвета за сигурност при онлайн пазаруване

Факт е, че все повече жени и мъже предпочитат да пазаруват дрехи онлайн, защото е удобно, цените са по-ниски и отнема по-малко време да обиколиш онлайн магазините сравнявайки цени, отколкото физическите магазините. Онлайн пазаруването има своите предимства, но крие и рискове ако не сме внимателни.  Магазин Gpoint те съветва как да  се предпазиш от кражба на данни при онлайн пазаруване:

  • Инсталирай последните версии на браузъра, който използваш и обновявай редовно антивирусната програма. Поддържането на компютъра ти чист е най-добрата защита срещу вируси, зловреден софтуер и други онлайн заплахи.
  • Бъди внимателен/а с имейли изискващи лична информация.  Кибер престъпници могат да се опитват да събират информация чрез изпращане на имейли с искане да потвърдите покупка или информация за профила. Легалните бизнеси не искат този вид информация чрез електронна поща. Ако получите такъв имейл се свържете се с търговеца директно.
  • Пазарувай онлайн използвайки домашния интернет. Използването на незащитен WiFi или обществен интернет крие рискове.
  • Оставяй данните на картата си в сайтове, които използват SSL криптиране на слугите и започват с https или shttp.
  • Следи банковите съобщения за неоторизирани транзакции.
  • Сменяй често паролите за достъп на акаунти за разплащане. Използвай пароли съдържащи комбинация от букви, цифри и символи.

Изключвай компютъра си след пазаруване, както и когато не го ползваш. Много хора оставят своите компютри, работещи и свързани към Интернет по цял ден и нощ. Това дава възможност на измамници за достъп до твоя компютър 24/7, за да инсталират злонамерен софтуер и да извършат  кибер престъпления.

Магазин за дамски дрехи

GPoint – модни дамски дрехи

Това е първият пост в блога на GPoint – онлайн магазин за дрехи. Ще се стараем да публикуваме актуална информация за модните тенденции, полезни съвети за това как успешно да съчетавате дрехи както и промоционални оферти от нашия онлайн магазин със страхотни колекции рокли, дънки, блузи, туники, сака и много други.

Надявам се да ви бъдем полезни, затова, абонирайте се да получавате новите ни статии по RSS.

Нека приключението започне сега.