Berlin_Fashion_week

Тенденциите от Седмица на модата в Берлин

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

В Седмица на модата в Берлин се представят дрехите, които ще видим в магазините през предстоящата есен. Основната тенденция за есента на 2014 г. е съчетанието на простота и красота – както в ежедневното, така и в официалното облекло, съобщава Дойче Веле.

1

Тенденциите ще бъдат напълно пуристични, изтънчени и изискани – и винаги шик, според лаоската дизайнерка Хиен Ли (Hien Le). Колекцията й се състои в изчистени линии, създаващи усещане за спокойна елегантност и е без копчета и колани.

2

Колекцията на австрийката Лина Хошек (Lena Hoschek – на снимката горе в средата) е подобна в някои отношения на тази на Хиен Ли, но в други е напълно противоположна. Облеклата й са известни с женствеността и ретро изгледа с акцент в/у извивките, напомнящ за 40-те и 50-те г. Късите й свободни рокли с цветни щампи и ширити са далеч от консерватизма и същевременно са подходящи за носене във всяка възраст.

3

Момчешката риза и черната шапка изглеждат като извадени от собствения гардероб на модела от северозападна Германия Луиза Хартема (на снимката  горе).

4

Моделът Лекси Хел (Lexy Hell), представен на седмица на модата в Берлин е по-известна с постоянните й татуировки. На снимката е представена със спортни мотиви в дреха на дизайнера Марк Стоун (Marc Stone).

5,jpg

Германската модна марка Riani отвежда публиката в Арктика – със светлокремавите оттенъци, допълнени със сребристо и сиво. Аудиторията наподобява моделите на подиума – елитна, но не старомодна, традиционна, но не консервативна и очарователна, но не кичозна.

6

Според младата руска дизайнерка Алена Акхмадулина, много жени в Русия допускат грешката да носят твърде стегнати дрехи, твърде къси поли и твърде дълбоки деколтета. Най-новото й творение е вдъхновено от романтиката в „Кентървилският призрак” на Оскар Уайлд.

7

Колекцията на Кавиер Гошè (Kavier Gauche) също е вдъхновена от приказките. Творенията му в черно и бяло с акцентиращи допълнения в нюанси на оранжевото са съвременни интерпретации на типичните вечерни рокли.

8

„Черни диаманти” е името на колекцията на немската дизайнерка Ребека Рюец. Тя представя копринени дрехи с акценти от вълна, памук, кожа, имитация на кожа и пайети. Облеклата й са привличащи погледа и не са предназначени за ежедневието. Дизайнерката твърди, че облеклата й са за съвременната амазонка. Според нея във всяка жена има амазонка.

9

Моделите, представени по време на седмицата на модата в Берлин, преобладаващо не са изпълнени с многоцветност и пъстрота. Изключение обаче прави германската марка с непроизносимото име Vonschwanenflügelpupke. То е комбинация от имената на дизайнерите – Елеонора фон Шваненфюгел (Eleonore von Schwanenflügel) и Стефани Пюпке (Stephanie Pupke). Очевидно и двете са големи любителки на пъстроцветното облекло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>