17/02/14 Spring Summer trends

Есенно-зимни модни тенденции от Седмицата на модата в Лондон

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

По време на провелата се наскоро Седмица на модата в Лондон бяха представени колекциите есен / зима 2014 на водещите световни производители на облекла. Сред откроилите се модни тенденции са следните:

Розовият цвят

Облеклата в розов цвят не винаги са равнозначни на Барби изглед. По време на Седмицата на модата в Лондон са представени дамски дрехи в множество нюанси на розовото и от различни материи – напр. кайсия и сьомга, и от варена вълна с перлови украшения, сатен, тъмносиви/сивокафяви кожи и органза – добавящи повече женствена елегантност към външния вид.

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trends

17/02/14 Spring Summer trendsНазад към природата

Тази тенденция се проявява изцяло в материите – агнешка вълна, кожи и сатен в черен, жълто-кафяв, какй и кремав цвят.

Елементи от природата са добавени към палта и мотористки якета чрез кожените якй.

Градацията на тоновете също е средство, чрез което дизайнерите, представили облекла в Седмица на модата в Лондон, са добавили истинските нюанси на природата към дрехите.

Представените украшения са семпли и се състоят в бродерии и пера.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trendsГеометрични фигури

в контрастиращи, почти неонови цветове е друга от открояващите се тенденции в Седмицата на модата в Лондон. Материите също са с решаващо значение. Тенденцията е съчетана с връщане към 70-те г. с плетени рокли, плетени на 1 кука панталони и плисета с щампи от дадената епоха. Очертават се широки раета и блокови щампи, които привличат погледа, както и цветни чорапи, придаващи лек кич.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trendsВикторианската епоха

Облеклото, повлияно от викторианската епоха, се проявява силно в най-новите колекции на Алекзандър МакКуийн и обхваща всички видове дрехи и техни елементи. Най-характерни са подплънките за рамене, подчертаните тънки талии, туникоподобните блузи и коприната.

17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends 17/02/14 Spring Summer trends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>